15-årig flicka våldtagen i natt i Jordbro

Sex män har anhållits, misstänkta för att ha våldtagit en 15-årig flicka i en lägenhet i Jordbro i Haninge, natten till idag. Polisen hittade samtidigt stora mängder stöldgods i lägenheten.

Den 15-åriga flickan ska ha träffat några av de gripna männen i Stockholm under gårdagskvällen och följt med dem frivilligt till en lägenhet i centrala Jordbro, säger Hans Andersson, utredningsledare vid Södertörnspolisen i Handen.

Flickan uppger att hon blivit våldtagen under natten av ett flertal av männen och hindrats att lämna lägenheten. Det finns även misstankar att flickan blivit drogad. Flickan lyckades via telefon larma polisen i morse. Enligt Hans Andersson mår flickan fysiskt och psykiskt dåligt och är inlagd på sjukhus för observation.

När polisen kom till lägenheten fanns sex män och en kvinna i lägenheten samt stora mängder stöldgods. Polisen tror att en omfattande häleriverksamhet pågått i lägenheten. Stöldgodset består främst av bilstereoapparater, paketerade för transport och försäljning.

Kvinnan är anhållna, misstänkt för stöld alternativt häleri. Männen är anhållna misstänkta för grov våldtäkt, olaga frihetsberövande och stöld alternativt häleri.