Assyriska riskerar böter

Allsvenska nykomligen riskerar nu böter för den omtalade manifestationen inför matchen mot Halmstad i helgen. Frågan är om klubben har brutit mot förbundets tävlingsbestämmelser genom att presentera politiska budskap genom bl a ett flygblad. Frågan har nu hamnat hos förbundets tävlingsutskottet.

- Vi ska ta ställning till om Assyriska har gjort sig skyldigt till att ha arrangerat en politisk manifestation. Och är det så är straffet sannolikt böter, säger Björn Ahlberg tävlingsutskottets ordförande.

Inför matchen mot Halmstad genomfördes en tyst minut av Assyriska. Den var till för att hedra offren för vad Assyrierna kallar ett folkmord på Assyrier i Turkiet i början av 1900-talet. Dessutom delades flygblad med budskap mot Turkiet ut inne på arenan.

Förbundets kontrollant på matchen Erik Löfgren sa på måndagen till Radiosporten att han inte sett till några flygblad på Bårsta IP, men idag har bifogat ett sådant i sin rapport till förbundet.

Assyriska ska nu yttra sig i frågan, men representanter för klubben säger till Radiosporten att man hade fått tillåtelse av förbundets kontrollant att genomföra den tysta minuten och att flygbladen delades ut utanför arenan, utan att klubben kände till det.

Daniel Alling
daniel.alling@sr.se