Lunarstorm kritisk mot polisutredning

Den 30-årige man i Malmö som misstänkts för att ha sexuellt utnyttjat ett stort antal flickor som han fått kontakt med, bland annat via internetsajten Lunarstorm, kunde ha stoppats mycket tidigare.

– Vi hade kunnat spärra den här personens kontakt med övriga Lunarstormmedlemmar, och hindrat honom från att kontakta fler, säger Johan Forsberg som är informationschef för internetsajten Lunarstorm.

Han är besviken över att Malmöpolisen inte samarbetat med Lunarstorm.

Malmöpolisens utredare och kammaråklagare Ulrika Rogland har väntat nästan fyra månader med att kontakta Lunarstorms säkerhetsavdelning, man hänvisar till sekretess och utredningstekniska skäl, trots att det i tidigare liknande fall snabbt har upprättats ett samarbete mellan polis och Lunarstorms säkerhetsansvariga.

Men när det gäller den nu häktade misstänkte pedofilen så tycker inte kammaråklagare Ulrika Rogland att något samarbete med Lunarstorm skulle ha haft någon inverkan på utredningen.

– Jag bedömer att vi inte hade haft det, vi var inte i samma skede då som nu. De är inte helt insatta i materialet, så det är klart att de kan ha sin uppfattning och jag min, säger Ulrika Rogland.