Flera anhållna för våldtäkt på 15-åring

Sex män är misstänkta för att ha våldtagit en 15-åring flicka i en lägenhet i Jordbro söder om Stockholm natten till tisdagen. Dessutom är en kvinna som fanns i lägenheten anhållen.

15-åringen, som vårdas på sjukhus, säger att hon blev drogad sedan hon följt med till lägenheten, berättar Hans Andersson vid Södertörnspolisen.

– Det är en eller flera av männen som hon träffade på inne i Stockholm under måndagskvällen. Hon följde med dem hem till lägenheten, som är belägen i Jordbro, säger Hans Andersson.

Tror ni att alla sex har våldtagit henne?

– Vi vet att det är ett flertal av dem, men vi vet inte hur många det är. Det måste klargöras under förhör, säger Hans Andersson vid Södertörnspolisen.

15-åringen säger att hon blev drogad och att våldtäkterna pågick under natten.

På sjukhus
Lite före halv nio på tisdagsmorgonen lyckades hon ringa larmnumret 112. När polisen hittade lägenheten söder om Stockholm fanns ytterligare sju personer där, de flesta fortfarande vakna.

Flickan fördes till sjukhus.

– Hon är chockad och har ont. Hon är ledsen och nedstämd och uppger att hon blivit drogad under natten. Hon har undersökts av läkare och får stanna kvar för observation, säger Södertörnspolisens Hans Andersson.

Vid femtiden på eftermiddagen var sex personer anhållna, varav en är kvinna. Södertörnspolisen väntar sig ytterligare ett anhållande under kvällen.

Samtidigt fortsätter polisens utredning.

– Bevisläget är förhållandevis gott, säger Hans Andersson.

Vad är det för typ av bevis?

– Det är teknisk bevisning och dokumenterade skador, säger Hans Andersson på Södertörnspolisen.

Johan Wangström
johan.wangstrom@sr.se