Kris i orienteringsklubb

I samband med den stora orienteringstävlingen tiomila som hölls i helgen hoppade tre i klubbledningen runt det framgångsrika damlaget av och en aktiv som inte fick plats i laget, Lina Palmér, gick ut offentligt och kritiserade laguttagningen.

Det är kris i ledningen för en av sjuhäradsbygdens elitidrottsklubbar - Ulricehamns orienteringsklubb. Lars Åke Gustavsson är ordförande i klubben måste nu lösa krisen - ett problem i det arbetet kan vara alla släktband som finns i föreningen.

Klubben har inte bara dom olika titlarna kring vem som gör vad att ta hänsyn till. Inom klubben fick också en rad olika släktband som gör det komplicerat och som också spelar roll i hela konflikten som blossat upp inom klubben. Lina Palmér som petades ur laget gick ut offentligt i tidningar och sa att hon inte förstod varför, är dotter till en av nyckelpersonerna i klubben och samtidigt har hon ett samboförhållande med den ansvarige i klubben elitkommitté.

Coachen avgick i förra veckan, det gör nu även även den lagansvarige Björn Pettersson och samtidigt meddelar också elitkommitténs ansvarige Henrik Ericsson att han tar en timeout.