Mordåtalad kvinna har svårt att minnas

Idag har den 23-årig kvinna från Heby som står åtalad för mord och mordförsök, i tingsrätten gett sin bild av vad som hände. Det var i januari som ett bråk i en lägenhet i Sala enligt åklagaren slutade det med att 23-åringen knivdödade en kvinna och knivhögg en 18-årig kvinna svårt.

Under eftermiddagen har också den skadade 18-åriga kvinnan berättat sin version av vad som hände. Enligt henne så fanns det ingenting som tydde på att den här attacken skulle komma. Det var bra stämning, folk hade trevligt när plötsligt den åtalade 23-åriga kvinnan ville prata i enrum med 18-åringen. De går in i vardagsrummet och 18-åringen sätter sig i soffan och och blir plötsligt knivhuggen i halsen av den åtalade kvinnan. 18-åringen ropar på hjälp och kvinnan som äger lägenheten kommer då in i vardagsrummet och försöker mota ut 23-åringen. Då får även hon motta knivhugg i halsen och i magen. Det i halsen är direkt dödande och hon faller ihop i soffan och förblöder. Hon faller ner på golvet och dör.

18-åringen sitter fortfarande i soffan, svårt blödande, och ser allt detta hända och under förhöret idag hade hon väldigt svårt att berätta. När åklagare ville att hon skulle berätta vad hon kände när hon såg det här hända så bröt hon ihop och började gråta och rättegången fick avbrytas en stund.

Den åtalade 23-åringen ger en helt annan bild av vad som har hänt . Hon erkänner att hon har plockat på sig kökskniven och stoppat ner den i sin väska för att sedan hota och skrämma 18-åringen. Hon erkänner att de har gått ut i vardagsrummet, att de satt sig ner för att prata och att hon tagit upp kniven och hotat 18-åringen och sagt att hon ska ge sjutton i hennes kompis kille. Men sen säger 23-åringen att hon blivit påhoppad av 18-åringen när hon stoppar ner kniven i väskan igen. De börjar slåss och 18-åringen får plötsligt ett knivhugg i halsen. Den åtalade kvinnan har väldigt svårt att komma ihåg exakt hur allting har gått till. Hon ihåg att lägenhetsinnehvaraen kommer in i rummet, men inte att hon blev knivskuren i halsen. 23-åringen säger att allting blir svart och när hon kvicknar till igen så ser hon att även läggenhetsinnehavaren sitter i soffan, svårt blödande.

På torsdag fortsätter rättegången med vittnesförhör.