Ola Ramstedt erkänner men tillbakavisar brott

Hela ansvaret för Skandias lägenhets-lyxrenoveringar faller på förre personaldirektören Ola Ramstedt. Han misstänks för mutbrott och fusk med fakturering. Orättvist anser han, via sin advokat Hans Strandberg.

Ola Ramstedt erkänner alltså att han har skrivit på och därmed godkänt lyxrenoveringar för 17 miljoner, men han säger att han bara har attesterat en faktura utan att kontrollerat ordentligt vad hans underskrift betydde.

Skandias före detta finanschef Ulf Spång, som nu avskrivs från lägenhetsaffärerna, vill inte bli intervjuad på band men säger till Ekot att han är lättad men inte förvånad över att han inte längre är misstänkt för brott i samband med lägenhetsrenoveringarna. Han säger att han känner sig rentvådd och han inte har något behov av att gå ut i medierna och försvara sig själv längre.

Spång misstänks dock fortfarande för skattebrott. Det handlar om att Ulf Spång misstänks för att ha plockat ut 20 miljoner från en utländsk kapitalförsäkring, samt att han i samband med en privat lägenhetsaffär har lånat pengar från Skandia utan tillåtelse.

Jonas Ohlin