ÅRETS MEDIEORM

Sveriges Radio prisar journalistisk förnyelse och publikmedverkan - Dags att nominera Årets Medieorm

Sveriges Radio utlyser för fjärde gången journalistikpriset Årets Medieorm. Priset ska uppmärksamma god journalistisk förnyelse med publikmedverkan i fokus. Nu är det dags att nominera till 2014 års pris.

Sveriges Radio instiftade 2011 priset Årets Medieorm för att årligen belöna en journalist/person/redaktion som arbetar föredömligt med att förnya och utveckla journalistiken i enlighet med det Sveriges Radios dåvarande ledning kallade Journalistik 3.0 – den syntes som utvecklas mellan den traditionella och den nya journalistiken.

Kort sagt: vi söker en medveten förnyare av journalistiken i samspel med publiken och som under 2014 har utmärkt sig särskilt för detta. Prissumman är 10 000 kr.

Nominera till Årets Medieorm 2014 nu

Skicka in förslag med motivering och exempel (gärna länkar) som styrker motiveringen samt kontaktuppgifter till dig som nominerar till Medieormens redaktör cecilia.djurberg@sverigesradio.se  senast 15 januari 2015

Tidigare pristagare har varit

Mer info om priset och tidigare pristagare finns här

Juryn utgörs av Sveriges Radios vd Cilla Benkö, digitale direktör Martin Jönsson samt Sîlan Diljen, chef P3 Stockholm. Priset kommer att delas ut i början av 2015.

För frågor om priset och nomineringsförfarandet, kontakta

Cecilia Djurberg, redaktör Medieormen
tel 08-784 71 52 alt 0708-63 91 68
cecilia.djurberg@sverigesradio.se 

twitter.com/ceciliadjurberg

Presskontakt

Eva Sahlin, presschef Sveriges Radio
Tel 070-684 18 52
eva.sahlin@sverigesradio.se