Film

Spectre blir namnet på nästa James Bond-film med Daniel Craig

5:57 min

"Spectre" blir namnet på nästa James Bond-film som har premiär i november 2015.

Titel och rollbesättning för "Bond 24" - uppföljaren till "Skyfall" - tillkännagavs vid en live-sänd presskonferens i London i dag.

Daniel Craig fortsätter som James Bond och i andra roller finns skådespelare som Christoph Waltz, Ben Whishaw och Ralph Fiennes liksom Naomie Harris, Lea Seydoux och Monica Bellucci.

Thomas Drugg i Östersund är en av Sveriges främsta Bond-experter och har en egen webbplats med mängder av information om Ian Flemings böcker, filmerna, musiken, skådespelarna och annat som har med James Bond att göra.

– Det är ett intresse som man har haft med sig sedan ungdomsåren och det har funnits kvar en fascination för den här filmserien som är så otroligt framgångsrik och har hållit på i över 50 år nu, säger Thomas Drugg.

"Moonraker" var den första Bond-filmen han såg och i 15 år har han samlat fakta till sidan och uppdaterat den allt eftersom.

Dagens presskonferens direktsändes från Pinewood studios i London och följdes såklart av Thomas.

– De ska börja spela in filmen nu på måndag, berättar han.

"Spectre" blir alltså namnet på nästa film och självklart kan Thomas berätta mer om det.

– Spectre är den stora brottsorganisation som är Bonds motståndare i väldigt många klassiska Bond-filmer från 60-talet. Den här organisationen leds av Ernst Stavro Blofeld. Han är känd mycket för att han sitter med en vit katt i knäet, säger Thomas Drugg.

Den kommande filmen verkar lovande tycker Thomas, även om väldigt lite är känt om den.

– Många Bond-fans har önskat att Spectre och Blofeld ska komma tillbaka igen till Bond-serien, säger Thomas.

Det har varit upphovsrättsliga problem som gjort att man inte kunnat använda dem tidigare men nu har rättigheterna köpts tillbaka - till Bond-älskarnas glädje.

Filmen blir Daniel Craigs fjärde som James Bond och skurk-rollen spelas av Christoph Waltz.

– Det är ett intressant val. Han har varit med i flera Tarantino-filmer till exempel. Det är mycket spekulationer att han ska spela Blofeld men de har inte gått ut officiellt om det än, säger Thomas Drugg.

Han är förväntansfull och kommer nu att följa utvecklingen fram till dess att filmen går upp på biograferna och hoppas självklart kunna vara med vid premiären.

När Thomas Drugg väljer ut den Bond-film han personligen tycker är den bästa så tar han den enda där George Lazenby spelar James Bond, som kom 1969.

– Min personliga favorit är "I hennes majestäts hemliga tjänst", säger han.