Falska telefonsäljare i farten i Hallstahammar

Flera hallstahammarsbor har fått telefonsamtal från en person som säger sig ha registerutdrag om den uppringde, med detaljerade personuppgifter och som man kan få köpa för drygt 400 kronor.

En av de som har fått ett sånt här telefonsamtal är Hedvig Thanger i Hallstahammar. Hon berättar att en dam ringde och sade att de samlat information om Hedvigs barndom. Det skulle vara uppgifter från sjukvården, tandläkaren, sjukkassan, banker och skatteverk. Uppgifterna ville kvinnan sälja. Men Hedvig Thanger anade oråd och avbröt samtalet:

-För det första vet jag ju att det är sekretessbelagt det där med sjukvården och man har ju hört mycket att man ska akta sig för att betala in någonting förrän man får någonting, säger hon till P4 Västmanland.

Hon tycker att telefonsamtalet var obehagligt:

-Det kändes lite hot över det hela tycker jag. Var har de fått mitt namn, min telefon och allt det här? Det känns ju som ett hotbrev, tycker jag.

Polisen i Hallstahammar har haft flera besök av personer som har fått den här typen av påringningar, och en av dem har också polisanmält samtalet.

På konsumentvägledningen så har man inte hört talas om några såna här fall, men man avråder fok från att betala några pengar innan man har fått vad man har beställt.