Barnen-Föräldrarna special Ett barn är fött - vem är pappa?

Redaktionerna för P1:s program Föräldrarna och Barnen sänder två specialprogram om 18-åriga Marcela, som föder ett barn utan att veta vem som är pappan. Anna Ivemarks två program handlar om tonårsuppror, blöjor och rötternas betydelse.Del 1 sänds fredag 6 maj kl 11.03, repris kl 23.07Del 2 sänds måndag 9 maj kl 11.03, repris kl 23.07Del 1 och 2 sänds söndag 8 maj kl 18.00

Året började med ett positivt graviditetstest. Marcela börjar gråta - hon vet inte vem som har gjort henne gravid. Idag är hennes dotter snart ett år gammal. Flickan heter Bless och har svart lurvigt hår och mandelformade ögon. Idag vet Marcela vem som är pappan, men det underlättar inte situationen.

Vi följer med under ett av de mest händelserika åren i Marcela Gomez liv. Hon har inte bara flyttat hemifrån och fött barn. Marcella har också brottats med en faderskapsutredning och haft uppslitande uppgörelser med olika pojkvänner.

- Jag önskar att allt bara hade varit enkelt. Att jag kunde bekymra mig om små fåniga saker som vilken solarietid jag har bokat, eller varför de där örhängena var slut i en affär, berättar Marcela när dottern är fyra månader och Bless far vägrar ta ansvar.

- Jag vill bara att hon ska ha kontakt med sin pappa. Det är så viktigt för mig, eftersom jag inte vet något om mitt eget ursprung. Jag vet inte ens om min pappa vet att jag finns.

Marcela Gomez är adopterad från Colombia och kom hit till Sverige som fyraåring. Nyligen bytte hon namn, från Diana Hörberg till Marcela Gomez.

- Det ser jag som en symbolhandling för allt nytt hon går in i nu Barnet som föds är ju faktiskt inte en Hörberg, utan en Gomez, säger Per Hörberg, Marcelas adoptivpappa.

Redaktör Anna Ivemark i samarbete med Ylva Mårtens.