Pirate Bay stängdes ner efter polistillslag

Polisen slog till mot en serverhall i Stockholm på tisdagen efter misstankar om upphovsrättsbrott. Insatsen riktades mot fildelningssajten The Pirate Bay, enligt Rättighetsalliansen.

Insatsen skedde på initiativ av Fredrik Ingblad, en av Sveriges särskilda fildelningsåklagare. Han bekräftar att tillslaget ägde rum i Stockholmsområdet, på tisdagsmorgonen, utan att specificera platsen ytterligare.

– Det var ett antal poliser och IT-forensiker där. Det skedde under förmiddagen och fram till eftermiddagen. Och det togs flera servrar och datorer i beslag, men jag vill inte säga exakt hur många, säger Fredrik Ingblad.

Ingblad vill inte heller säga om någon frihetsberövats, eller exakt vad misstankarna rör.

– Jag kan inte säga exakt vad det är för typ av brottslighet än.

Tillslaget ska, enligt uppgifter till TT, ha varit riktat mot fildelningssajten The Pirate Bay, vars sajt slutade att fungera vid 12-tiden på tisdagen. Fredrik Ingblad vill inte bekräfta uppgifterna.

Men det gör Rättighetsalliansen, före detta Antipiratbyrån, som skriver på sin hemsida att polisen genomförde en "husrannsakan mot Pirate Bay inne hos ett internetföretag i Stockholmsregionen".

– Pirate Bay är en illegal kommersiell tjänst som tjänar stora summor på att lägga ut andras filmer och musik, säger Henrik Pontén, jurist på Rättighetsalliansen, på organisationens hemsida.