Sävsjö

Nu får Elisa sjunga för sittande publik

20 min

Hon brukar sjunga för dansande människor, men nu gör hon något helt annat. Dansbandsdrottningen är ute på stämningsfull julturné.

Hon blev Elisa med, om inte hela svenska folket så i alla fall delar av det. Och programledaren Hasse Pettersson liknade henne i dag vid Carola faktiskt. Med tanke på att det räcker med bara förnamnet för att många ska veta vem det är.
– Det finns säkert många i Sverige som heter Elisa, men jag vet ingen mer i Musiksverige som heter det.

Likt Carola slog Elisa också igenom plötsligt. Men inte i Melodifestivalen, utan i Dansbandskampen 2010.
– Vi gick från gymnasiet ut till att bli heltidsmusiker med en gång, det var fantastiskt.

Gick det för snabbt?
– Nej, jag har hållit på med musik ända sedan jag var liten och varit runt och spelat så jag kände mig ganska förberedd och att det var dags.

Har det planat ut sen eller?
– Nej, jag skulle vilja säga att det går stadigt uppåt, även om man får ett tv-genomslag, så behöver det inte betyda att man får en massa publik med en gång, för dansbandspubliken är lite kräsna och vill känna in sig så vår publik växer för varje år.

Mellan 100 och 130 jobb om året har det varit för dansbandet Elisa's sen genombrottet. Men nu är hon alltså ute på turné med pianisten Marcos Ubeda och trumpetaren Magnus Johansson. Hon är gästsolist på det som beskrivs som Sveriges största julturné som är ute för tolfte året i rad.
– Jag är lycklig att jag får göra både dansband och det här, säger Elisa Lindström.

Hasse Pettersson
hasse.pettersson@sverigesradio.se