LIF-segern försvann i slutsekunderna

1:52 min

Leksand ledde mot Luleå med 33 sekunder kvar och var på väg mot en ny skön trepoängare. Det blev ändå bara en poäng, efter att Luleå kvitterat och även avgjort med 3-2 i förlängningen. 

Jon Knuts öppnade målskyttet mot Luleå i mittperioden och gjorde sitt första mål sedan sin återkomst till Leksand. Eric Himelfarb, som var tillbaka efter skada, utökade sedan ledningen, och Leksand gick till pausvila inför tredje perioden med 2-0-ledning. 

Luleå reducerade efter drygt nio minuter, men LIF såg sedan ut att kunna hålla ledningen och ta tre poäng. Med bara 33 sekunder kvar kom kallduschen, Luleås kvittering till 2-2

Och tyngre skulle det bli för leksingarna. Per Ledin gjorde Luleås segermål i slutet av den efterföljande förlängningen. 

Istället för att ta in tre poäng på bottenkonkurrenten, så tappar nu LIF en poäng på Luleå. Den lilla trösten var att även MoDo, nästjumbon, tappade en 2-0-ledning i tredje perioden och förlorade med 3-2 mot Djurgården efter straffar. 

Leksand är fortsatt sist i SHL och har sex poäng upp till Brynäs över kvalstrecket, samt sju poäng nu till Färjestad och Luleå.