REPLOKALEN

En hejdundrande glad julstämning när Glöggkompaniet gästade Replokalen

Glöggkompaniet är en högtidsorkester som bjuder på välkända julvisor i folklig ton. Man blandar influenser från jazz, salsa och amerikansk old-time med kärleken till den svenska folkmusiken.

Glöggkompaniet består av tre tjejer och fyra killar som hanterar allt från fiol och piano till säckpipa och traversflöjt. De studerade alla musik vid folkhögskolan i Skurup och efter det har de flyttat till Göteborg. De kommer från olika delar av Sverige och två av dem är skaraborgare, Emma Engström från Varnhem och Olof Kenneman från Mullsjö.

Glöggkompaniet är en högtidsorkester, det vill säga att de turnerar runt juletid med sina jullåtar i folklig ton som de satt sin speciella guldkant på.

Det är en också en guldkant med glädje. Det är svårt att sitta stilla när man hör Glöggkompaniets härliga arrangemang. Leendet sprider sig i hela ansiktet och fötterna stampar takten för det här är ren och innerligt glad julefröjd. Ett band som förtjänar mer uppmärksamhet så att de kan sprida julglädjen vidare till vartenda hem i vårt avlånga land.