Skidsprint mitt i Luleå

Sprinttävlingarna vid nästa års skid-SM i Luleå kommer sannolikt att förläggas till centrala stan. Allt för att marknadsföra skidsporten maximalt och öka publiken.

Luleås tävlingsledare Åke Haapalathi har en idé om hur banan ska gå, med start i Norra hamnen utanför Norrbottensteatern och sedan upp längs Rådstugatan till Stationsgatan och Kurirenbacken till Nygatan och sedan diagonalt genom Stadsparken och höger vid Stadshotellet och en bit längs Storgatan till Nygatan och förbi biblioteket och målet i Norra hamnen.

– Ur PR-synpunkt är det naturligtvis häftigt att kunna genomföra sprinttävlingar i centrala Luleå på en långlördag då det är mycket folk i rörelse. Men jag vet vilket enormt merarbete det innebär för SM-organisationen, förklarar PR-konsulten Kenneth Strömberg i ett pressmeddelande.

– Vi har en modern och fin anläggning på Kronan, med ett förnämligt sprintspår som går runt anläggningen på ett sätt som gör den överskådlig för publiken. Vi årets SM fick vi även beröm från de aktiva som tyckte sprintspåret höll världsklass, påminde Kjell Lintzén, spårchef vid årets SM i Luleå.

Ännu är inget definitivt beslut taget om att flytta sprinten till centrala stan.

SR Norrbotten
nyheter.norrbotten@sr.se

Tidigare: