VSK Bandy vann västeråsderbyt mot Tillberga

2:57 min

I årets första västeråsderby i bandyns elitserie vann förhandsfavoriterna Västerås SK med 9-4 mot Tillberga Bandy. VSK vann rättvist, men TB bjöd på överraskande bra motstånd långt in i matchen.

Grönvitt fick en pangstart och tog ledningen redan efter 44 sekunder efter slarv i Tillbergas försvar. VSK ledde med 5-2 i halvtid efter reduceringsmål av Tillberga straxt före paus. TB reducerade återigen i början av andra halvlek och utmanade serietrean fram till sista tio minuterna. VSK Bandy avslutade matchen med tre raka mål och vann rättvist säsongens första derby.

– En rolig match. Tillberga är ju med rätt så länge i andra halvlek. Trots att det var rätt så grinigt och många utvisningar tycker jag ändå att det var bra av oss att vi kunde hålla oss lugna och spela vårat spel, säger VSKs tremålsskytt Ted Bergström efter derbyvinsten.

– Det var mycket känslor inblandade. Jag tycker vi gör en okej match mot topplaget Västerås SK och jag tror att vi överraskade VSK lite grann med tanke på att vi var med så pass länge i matchen, säger Tillberga Bandys lagkapten Robin Andersson efter förlusten mot Västerås SK

Västerås SK och Tillberga Bandy har nu mötts sju gånger i derbymatcher i bandyns elitserie. VSK har vunnit samtliga.

Efter elva omgångar i bandyns elitserie ligger Västerås SK tvåa, sex poäng efter serieledande Sandviken. Tillberga Bandy ligger fortsatt på sista plats med endast en poäng.

Västerås SK-Tillberga Bandy 9-4 (5-2)

Västerås SK/BK: Ted Bergström 3, Tobias Holmberg 2, Jonas Nilsson 2, Jesper Hermansson, Mikael Olsson

Tillberga IK BK: Mattias Rydberg, Niklas Engström, Emil Kaup, Anders Östling

Publik: 1 412