Torsdag 28 april

Programledare: Pia Fridén och Maria Ridderstedt

Iraks regeringDelar av den är klar nära tre månader efter valet, men resten då? Varför går det så trögt och hur går det att styra ett land med en halvfärdig regering? Gäst är Urban Hamid, journalist.
Kl 16.05

Centralen
Temat från Centralen i dag är den svenska äldreomsorgen som debatteras. Äldreomsorgsministern Ylva Johansson forskare och äldre ventilerar frågor som boende, service och vård på äldre dar.
Kl 16.10

Kosovo
Vill bli självständigt och slippa FN-övervakning. Det går inte, då tar maffian över helt menar skeptiker som vill att EU ska skicka militär till området. Sten Sjöström, reporter på Ekot och Bo Pellnäs, fd överste medverkar.
Kl 17.00

Trängeslavgifter
På torsdagen beslutade regeringen att försöket med trängselskatter för biltrafiken i Stockholm ska inledas den 3 januari nästa år och avslutas den 31 juli 2006. Miljöminister Lena Sommestad och Björn Hamilton (m) riksdagsledamot medverkar.

Ny utställning
Vår reporter Towe Matre har besökt en utställning om Folkkonst på Nordiska museet.

30 år sedan Vietnamkriget
Nu i helgen är det 30 år sen Vietnamkrigets slut, Le Ly Hayslip var bara 12 år gammal när dom amerikanska helikoptrarna landade på fälten i hennes hemby Ky La i centrala Vietnam. Det blev början på ett liv fyllt av nästan obeskrivligt lidande men också en envis kamp för att överleva. Reportage av Helena Groll.

Ensamma katter
Har din katt det tråkigt på dagarna eftersom du är hemma för lite? Nu finns det en lösning för dig som är kattägare med dåligt samvete. Har du någonsin hört talas om en DVD-skiva för ensamma katter? Reportage av Anders Diamant.

Producenter: Klas Wolf-Watz och Susanna Einerstam