Ekonomijournalisten Olle Rossander har avlidit

Olle Rossander var en av landets mest ansedda ekonomijournalister och arbetade under flera perioder här på P4 Väst.

När tidningen Affärsvärlden, där Olle Rossander var reporter och senare chefredaktör, gick lite knackigt på 90-talet, beslöt Olle att förlänga vistelsen i Bovallstrand och göra en insats i lokal journalistik och erbjöd sina tjänster till P4 Väst.

Och det var en person med ett gediget CV som kom in och ruskade om vår redaktion.

Han hade tidigare jobbat på SVT och på Sveriges Radios Ekoredaktion och dessutom hunnit med att vara chef för DN:s ekonomiredaktion.

Men Olle Rossander gick med liv och lust in för att beskriva det som hände på lokal nivå och bidrog samtidigt till att väsentligt bättra på de ekonomikunskaper som fanns här.

Efter inhoppen som reporter blev Olle Rossander kvar som en uppskattad kommentator bland annat när det gällde Saab och kom alltid med glasklara analyser som inte alltid togs emot med gillande av alla men som visade sig vara mitt i prick.

Denna frispråkighet fortsatte han också med i radion i Ekonomiska Klubben och som kommentator i SVT:s Agenda och Rapport.

För några år sedan var Olle Rossander på väg tillbaka hit till P4 Väst som coach för en grävgrupp som skulle upprättas och alla på P4 Väst var mycket förväntansfulla men en akut sjukdom satte stopp för engagemanget.

Nu har denna sjukdom tagit Olle Rossanders liv vid 70 år ålder och det är med stor saknad som vi här på P4 Väst tagit emot detta besked.