Mordmisstänkt släppt

En kvinna som sedan i måndags suttit anhållen hos Kristianstadspolisen skäligen misstänkt för mord släpptes vid lunchtid idag.

Vice chefsåklagare Pernilla Åström valde att inte begära personen häktad men säger att brottsmisstankarna kvarstår trots att kvinnan nu satts på fri fot.

– Vi har inte de synnerliga skäl som krävs ur utredningssynpunkt för att kunna kräva en häktning, säger hon.

Vice chefsåklagare Pernilla Åström är mycket förtegen om vad som hittills kommit fram i den förundersökning hon leder kring ett mord i Kristianstad. Men hon säger att misstankarna mot den person som suttit anhållen skäligen misstänkt för mord, de misstankarna kvarstår trots att personen idag släpptes.

Vad det handlar om för mord, när det inträffat och vem som suttit anhållen vill hon inte säga. Men enligt uppgifter till nyheterna handlar det om en kvinna som är 39 år gammal och hemmahörande i Linköping och misstankarna gäller ett mord som ska ha begåtts i Kristianstad.

Åklagare Åström har sina skäl till att inte berätta vad som ligger bakom misstankankarna.

– Det är mycket av hänsyn till människor runt omkring. Om inte brottmisstanke kvarstår, så har man ställt till det i människors relationer i onödan, säger hon.