Värdetransport rånad i Ullared

Polisen hade tidigt på fredagsmorgonen inga spår efter värdetransportrånarna. Två beväpnade rånare stoppade en värdetransport i vägkrysset vid Shellmacken i Ullared vid 17-tiden på torsdagen. De sköt sönder däcken och under hot från automatvapen tvingades de två securitasväktarna ut ur bilen. Sen sprängde rånarna bilen för att komma åt pengarna.

Många Ullaredsbor blev vittnen till händelsen men varken vittnena eller väktarna skadades vid rånet, säger Christer Harplinger, informationsansvarig på Hallandspolisen till SR Halland. Enligt vittnesuppgifter hade männen rånarluvor och pratade dålig engelska med varandra.

Vakthavande befäl på Hallandspolisen Kenneth Persson sade på fredag morgon att man jobbar både efter hypotesen att rånarna kan ligga och trycka i området, och att de kan ha gett sig iväg, därför har man också utfärdat rikslarm efter rånarna.

Männen flydde i en Saab som hittades helt utbränd i Fridhemsberg längst väg 154 nordost utanför Ullared. Där bytte rånarna förmodligen till en ny flyktbil. Polisen söker nu en bil av märket Golf i färgen guldmetallic som synts i närheten av den andra bilen. Men det är inte klarlagt om det verkligen är flyktbilen, och om någon äger en sådan bil och har varit i det området vill polisen komma i kontakt med den personen. Enligt ett tips till polisen kan även en vit bil vara inblandad i rånet. Den ska ha hindrat trafiken på väg 154 i samband med rånet.

Polisen har satt upp vägspärrar i området kring Ullared. Hallandspolisen har också fått hjälp av polishelikoptrar och hundpatruller från Malmö och Göteborg. På fredagen kommer en polispatrull finnas på rånplatsen för att ta emot tips från allmänheten.