Fler sexmöten i Gävleborg

En 29-årig man har häktats för flera sexbrott sedan han satt i system att ta kontakt med unga flickor på internet och sedan locka dem till sexmöten. Mannen har opererat över hela landet och åklagaren tror att flera kvinnor i Gävleborg kan ha drabbats.

Den häktade är samme man som 2002 dömdes för att under namnet Alexandra ha kontaktat en 15-årig flicka på internetsajten Lunarstorm och sedan lurat henne till sex på ett hotell i Gävle. Mannen som är bosatt i Malmö dömdes av Gävle tingsrätt till skyddstillsyn för förförelse av ungdom, men allt tyder alltså på att han efter domen bara fortsatt sin brottslighet. Det säger kammaråklagare Ulrika Rogland i Malmö:

- Tillvägagångssättet har även på senare tid varit exakt det som beskrevs i domen. Mannen har till och med kallat sig Alexandra i kontakten med flickorna.

Ytterligare en eller två unga flickor från Gävleborg har den senaste veckan anmält att de träffat mannen, men enligt åklagaren kan det vara betydligt fler unga tjejer som lockats i Alexandras fälla. Åklagarmyndigheten har säkrat bevis i mannens dator från 2004, men han säger själv i förhör att han jagat unga tjejer på internet ända sedan 1999. Jaktmarkerna har varit populära chatsidor som Lunarstorm, Snuttis och Snyggast och över 100 flickor - den yngsta bara 12 år - kan ha drabbats. Härvan kan komma att växa och åklagaren uppmanar därför de flickor i Gävleborg som kontaktats av mannen att höra av sig till polisen i Malmö.

”Alexandra” har nu häktats som misstänkt för bland annat två våldtäkter i samband med träffarna.