Ingen omedelbar konkurs för Kropps

Trots ett överhängande hot blir det ingen omedelbar konkurs för handbolls- och gymnastikföreningen Kroppskultur i Uddevalla, skriver tidningen Bohusläningen i sin nätupplaga.

-Trots bakslaget i kommunstyrelsen under onsdagen har vi beslutat att fortsätta jakten på alternativa lösningar, säger Rädda Kropps-gruppens talesman Rolf Ryberg.
Det intensiva arbete som pågått med att rädda föreningen undan en förödande konkurs fortsätter därmed.
-Vi får ge det några veckor till för att framförallt hitta den miljon som kommunen inte ville bevilja i lån, säger Ryberg till Bohusläningen.
Kroppskultur har förhandlat fram ett miljonlån, men behöver ännu en miljon för att den ekonomiska femårsplan som Rädda Kropps-gruppen skapat ska fungera.
-Vi ser att vi har en chans att rädda den breda verksamheten vi har och tar därför ytterligare en funderare på hur vi kan lösa det här.
Kommunstyrelsen i Uddevalla avvisade klubbens begäran om ett miljonlån, men har avskrivit en skuld på närmare 700 000 kronor mot ett sponsorpaket och har givit Kroppskultur olika möjligheter att stärka sin ekonomi, bland genom annat att sälja namnet på hemmaarenan Agnebergshallen.
Klubben har fortfarande en skatteskuld som skulle varit betald i måndags, men klubben har en fortlöpande kontakt med skattemyndigheten och har enligt uppgift till Bohusläningen betalat in 100 000 kronor i början av veckan.