21/12

Tårtkalas för Magnus Uggla

12 min

Nu i helgen är det två år sedan "Jag och min far" gick in på listan och vi bjöd naturligtvis in Magnus Uggla på tårtkalas.

- Det här är helt otroligt, jag har inte i mina vildaste drömmar trott att jag skulle ha en låt som ligger två år på Svensktoppen! kommenterar Magnus.

"Jag och min far" som behåller andraplatsen sen förra veckan. 

Amanda Jenssen har också all anledning att vara glad, hon går in som högsta nykomling på fjärdeplatsen med "When we dig for gold in the USA". Lite smolk i bägaren dock eftersom hon samtidigt knuffar ut sig själv från listan med "Calleth you, Cometh I".

Mando Diao fortsätter att toppa listan med "Strövtåg i hembygden" och First Aid Kit klättrar tillbaka in i Topp 3 med "My silver lining".

Veckans högsta avancemang står Laleh för som klättrar från tionde- till femteplatsen med "Tusen Bitar" medan Robyn och Röyksopp faller stort och landar på tiondeplatsen med "Do it again".

Bland veckans utmanare märks Niklas Lind med "Strålande jul" och Andreas Weise med "Christmas Dream". Dessutom är Helen Sjöholm och Benny Andersson aktuella med "Nyårsballongen".

- Texten är skriven av Horace Engdahl efter en textförfattartävling i TV-programmet Babel. Men Björn (Ulvaeus) behöver inte känna sig hotad som textförfattare framöver...konstaterar Benny Andersson med ett skratt.

Nästa vecka hoppar Micke Cederberg in som programledare så jag passar på att redan nu önska er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt Svensktopps År! OCH: Glöm inte bort att rösta!!