40-åriga Rocklunda hallen i Västerås kan få välbehövligt ansiktslyft

Nästa år kan Rocklundahallen i Västerås få sig en ansiktslyftning för åtta miljoner kronor. Politikerna i Västerås stad har fått ett förslag på en fortsatt renovering av hallen under 2006.

- Om förslaget går igenom så borde en byggstart ske i april nästa år, säger Lars Ljung förvaltningschef vid Västerås stad.

2001 inleddes upprustningen av Rocklundahallen. Hittills är det framför allt de tekniska delarna, omklädningsrum och våtutrymmen som har åtgärdats. Men nästa etapp kommer även publiken och besökarna att märka av. Där ingår entréhallen, där man ska ta bort de gamla spärrarna och bygger en ny entré. Dessutom försvinner den gamla serveringen och ersätts av en ny.

Efter att entrédelen har åtgärdats återstår den sista etappen som innebär själva arenarummet, där bland annat stolar och belysningen ska bytas ut. Men den etappen är inte planerad förrän tidigast 2008.

Rocklundahallen har varit med ett tag och behöver den här lyftet tycker Lars Ljung.

-Byggnaden är från 1965 och man har inte gjort några större åtgärder sedan dess, så dess finns all anledning att göra en riktig renovering, säger han.