KULTUR

Living Gospel sjunger med Elvis

5:18 min

Elvis kommer till Borås. På lördag gästas nämligen gospelkören Living Gospel av Elvistolkaren Henrik Åberg där de tillsammans tolkar The king i Gustav Adolfs kyrka.

Inne i Gustav Adolfs församlingshem i Borås hörs varannan onsdag gudomliga toner när kören Living Gospel övar inför nästa konsert.

Kören är stadens största gospelkör på runt 85 amatörer och leds av körledare Eva Edgren.

– Det är den mest glädjefyllda musiken du kan tänka dig. Jag tror att de flesta mår väl och blir glada av att lyssna på gospel. Det rycker lite i benen och man kan inte låta bli att gunga med, det är sådan musik, säger hon.

Nu i juletid blir det inte bara gospel utan också en del jullåtar och Elvis. För just nu laddar man nämligen inför lördagens konsert "Elvis Christmas" med Elvistolkaren Henrik Åberg. Per Larsson och Pernilla Wellbrant är är redo att sjunga loss i kyrkan.

– Det kommer att bli oerhört mycket drag. Henrik Åberg är oerhört duktig och det är så bra låtar, säger Pernilla Wellbrant.

Per Larsson fortsätter, 

– Det kommer att bli magiskt i kyrkan och de som kommer dit kommer att få en synnerlig häftig upplevelse, säger han.

Glädje och gemenskap är det som lockar Per Larsson och Pernilla Wellbrant att vara med i kören, trots att det ibland kan bli många rep inför en konsert.

– Om det blir många övningar och så så får man kanske försaka vissa andra grejer ibland men det går ändå tycker jag, säger Pernilla Wellbrant.

– Det är så emotionellt när man sjunger och man känner att man får leva ut så man får energi av att öva och sjunga, säger Per Larsson.

Hur stort är gospel i Borås?

– Det är stort alltså, jättestort. Vi har nog en 300-400 gospelsångare i vår kommun skulle jag kunna tro, säger han.

Under tidigare konserter har kören haft ett långt led av kändisar bakom sig bland annat Melodifestivalvinnaren Sanna Nielsen och nyligen Anders Ekborg. Pressen från en gästande artist hjälper kören att utvecklas menar körledare Eva Edgren.

– Det är spännande att se hur de professionella jobbar och kören får en kick och ser det som en positiv utmaning, säger hon.

På lördag sjunger kören på Stora Torget kl 14:00 då det fjärde ljuset i Advent tänds och sedan i Gustav Adolfs kyrka kl 19:30 tillsammans med Henrik Åberg. 

Det här inslaget kom till efter ett tips från vårt publiknätverk.

Vill du vara med och tipsa om saker som händer i Sjuhärad eller har du någon intressant kontakt? Ring 033-17 75 45 eller skicka ett mejl till p4sjuharad@sr.se

Klicka
här för att läsa mer.