Fredag 29 april

med Camilla Kvartoft

 

Oförberedda frågor för Bush

I natt höll USA:s president George W Bush sin första TV- sända presskonferens på över ett år. Det handlade mycket om inrikespolitik och en av de svåraste frågorna för presidenten är den stora pensionsreformen han vill driva igenom. Svergies Radios korrespondent i Washington Thomas Nordegren refererar presskonferensen kl 6.15


Yoga för hundar

Hundyoga är en ny trend för våra fyrfota vänner. Det kommer från USA och England, och kallas också för doga. Vår reporter Katja Magnusson har träffat hundar, hussar och mattar på ett dogapass i Stockholm. Reportage 6.21.
Hör också veterinär Christoff Buijon, på Regiondjursjukhuset Bagarmossen i Stockholm om stressade hundar. 8.15


Är det bara bra för Sverige med rekordlåg ränta?

Räntan i Sverige har aldrig varit så låg som nu. Alla med bostadslån jublar, men frågan är vad det betyder för Sveriges ekonomi i längden? Samtal med Cecilia Hermansson, prognoschef och nationalekonom på Föreningssparbanken. 6.38


Trettio år sedan krigsslutet i Vietnam

Imorgon är det 30 år sedan nordvietnamesiska trupper trängde in i Saigon och den sista helikoptern lyfte från USAs ambassad. Vietnamkriget tog slut efter mer än 10 års brutal krigföring. Tre miljoner människor miste livet och Vietnam ödelades av bomber, kemiska stridsmedel och minor.
Hur uppmärksammas minnet av krigsslutet i Vietnam? Samtal med korrespondenten Nils Horner. 6.43
Hör också Bill Schiller som krigsvägrade och Per-Olof ödman som krigade i Vietnam. 7.20


Hur lyckad är kriminalvården?

Sommaren närmar sej, och alla minns väl de spektakulära rymningarna och fritagningarna från flera av landets mest hårdbevakade anstalter för snart ett år sedan. Rättegången mot Tony Olsson och hans kumpaner pågår, men trots all uppmärksamhet och alla löften och storslagna ord från ansvariga om att anstalterna ska bli säkrare och tuffare så smugglas det fortfarande in knark, mobiltelefoner och vapen.
Har något blivit bättre eller sämre sen Lars Nylén tog över ansvaret för kriminalvården? 7.39

producent Estrid Bengtsdotter