Rättegången mot busstafsaren avslutad

Idag hörs de sista av runt 40 kvinnor som vittnar mot den man som misstänks för att ha antastat kvinnor på Uppsalas stadsbussar. Berättelserna handlar om att mannen rört och smekt ben, bröst och lår.

Kvinna efter kvinna talar om sina upplevelser på Uppsalas stadsbussar under vintern. Berättelserna påminner mycket om varanadra och när kvinnorna drar sig till minnes om hur mannen smekt deras lår och tryckt sin kropp mot deras, får de alla svårt att hålla tårarna tillbaka. Flera vittnar om hur upplevelsen har gjort att de nu har svårt att åka buss.

-Nu förstår jag de som brukar lägga väskan på det lediga sätet bredvid sig. Jag kan inte längre tänka mig att sitta jämte någon på bussen, säger ett vittne.

Den misstänkte mannen verkar mycket besvärad av situationen, gömmer ansiktet i händerna och har svårt att se på kvinnorna som talar. Men han förnekar gång på gång att han ofredat någon trots att det är bevisat att han befunnit sig på flera av bussarna. Kvinnorna däremot pekar ut honom, den ena efter den andra.

I eftermiddag kommer åklagare och advokat att ha sina slutpläderingar. Om mannen döms kan det bli böter eller fängelse i högst två år.