Uppsägningen av HA-gården ogiltigförklaras

1:23 min

Nu har hovrätten slagit fast att Karlstad kommuns uppsägning av Solstadens motorsport är ogiltig. 

– Det är som vi har sagt hela tiden, det här är en lång process, den kommer ta tid, men kampen kommer vi att fortsätta, vi kommer se till att de lämnar den här fastigheten på Härtsöga. Säger Per-Samuel Nisser, kommunalråd i Karlstad.

I maj 2013 köpte Karlstads kommun Hells Angelsgården i Härtsöga på exekutiv auktion. Affären på 3,1 miljoner kronor genomfördes för att kunna säga upp hyresgästen Solstadens motorsport och därmed bli av med mc-gänget som huserade där.

Men planen har inte fungerat. När Karlstads kommun skrev uppsägningen missade man en formulering om att hyresgästen kunde vända sig till hyresnämnden för medling. Det räckte för att uppsägningen skulle bli ogiltig ansåg tingsrätten, och nu slår alltså hovrätten fast samma sak. Det innebär också att kommunen nu ska betala rättegångskostnaderna för Solstadens Motorsport, närmare 50 000 kronor.

Just nu pågår också en annan tvist mellan Karlstads kommun i egenskap av hyresvärd för Solstadens motorsport. Den handlar om försäkringsansvaret för fastigheten.

--