Tre häktade för våldtäkt i Jordbro

På fredagen häktades tre män misstänkta för våldtäkt på en 15-årig flicka i Jordbro, söder om Stockholm tidigare i veckan. Männen, som också misstänks ingå en större stöldliga, nekar till brott men medger att de har haft sex med flickan.

– Det som har inträffat är att han har haft ett frivilligt samlag med den här flickan. Hon har varit med på samlaget och han har inte uppfattat på något sätt att hon har varit negativt inställd, säger advokat Göran Hjalmarsson, som försvarar en 26-årig man.

De tre männen, två 18-åringar och en 26-åring, har en helt annan uppfattning om det som polisen beskrivit som en hänsynslös gruppvåldtäkt. Men enligt kammaråklagare Anne-Marie Nyholm finns det teknisk bevisning som stödjer flickans berättelse.

– Det finns stödbevisning men jag vill inte gå närmare in på vad det är, säger Anne-Marie Nyholm.

Det fanns i början uppgifter om att flickan var drogad. Gäller de uppgifterna fortfarande?

– Min uppfattning är att hon har varit påverkad av alkohol men i vilken grad kan jag inte säga. Men hon har varit klart påverkad.

Inlåst i en lägenhet
Det var tidigt i tisdags morse som polisen fick ett telefonsamtal från den 15-åriga flickan. Hon berättade att hon var inlåst i en lägenhet, att hon hade drogats och att flera män hade våldtagit henne under natten.

När polisen slog till mot lägenheten fanns, förutom den svårt medtagna flickan, sex män och en kvinna där, samt stöldgods värt mer än 600 000 kronor.

Från början sex misstänkta
Från början misstänktes alla sex männen för att ha våldtagit flickan, men enligt åklagaren har misstankarna nu skrivits av mot tre av dem.

Såväl de sex männen som kvinnan häktades dock misstänkta för häleri. Samtliga kommer från Baltikum och polisen misstänker att de har varit på stöldturné i Sverige.

En av männen, en 31-åring, dömdes så sent som i somras till sex månaders fängelse och utvisning för liknande brott.

Nina Odermalm Schei
nina.odermalm@sr.se