Långa fängelsestraff för narkotikabrott

Sammanlagt 42 års fängelse, blev det för de inblandade i den stora narkotikahärva som rullats upp med kopplingar i Örebro län och Malmö.

I slutet av förra året nystades en stor narkotikahärva upp. Fem män från Örebro, en från Östernärke och tre bosatta i Malmö misstänktes för att vara inblandade i grova narkotikabrott.
Framförallt rörde det sig om försäljning av ecstacy. Nu har domarna meddelats vid Örebro Tingsrätt.
Allra längst straff, åtta års fängelse, får en man från Örebro, som nu bor i Malmö. Han döms för narkotikabrott och grovt narkotikabrott.
Inte långt därefter, med sju års fängelse, kommer en annan man från Örebro. Även han döms för grovt narkotikabrott. Polisen hittade nära 5000 ecstacytabletter hos mannen. Lika många tabletter fanns hos en man från Östernärke, som döms till fem års fängelse.
Ytterligare två män från Örebro döms till fyra respektive fem års fängelse för grovt narkotikabrott, två män från Malmö döms till tre års fängelse för samma brott och sen har vi två män kvar i härvan, båda från Örebro.
Den ena döms förutom för grovt narkotikabrott även för bland annat grovt vapenbrott, sen polisen hittat ett hagelgevär, en elpistol och över 500 patroner hos honom. Fyra och ett halvt års fängelse lyder domen. Den sista mannen döms till två och ett halvt års fängelse för bland annat stämpling till grovt narkotikabrott.
Alla män är mellan 20 och 35 år gamla.