Pengar till gatubarn

Idag delade Gällivare Rotaryklubb ut 25 000 kronor till gatubarnen i Bolivia. Mottagaren av pengarna är  hjälporganisationen Barnens Räddningsark.

Barnens Räddningsark startade i Gällivare för 12 år sen och  organiserar hjälparbetet i staden Cochabamba i Bolivia. Några av de bolivianska medarbetarna finns just nu i Gällivare.

Ana Maria Maranon från Cochabamba har nominerats till Barnens Nobelpris för sitt mångåriga arbete med gatubarnen.

Det är många organisationer och skolor i framför allt Kiruna och Gällivare som deltar i att samla in pengar till att hjälpa gatubarnen.

I hela Bolivia med cirka nio miljoner människorn räknar man med att det finns åtminstone 70 000 barn som lever på gatan. De använder droger, sniffar lim, begår brott och har ingen kontakt med sina familjer.

I Cochabamba har Barnens Räddningsark med huvudsäte i Gällivare tillsammans med medarbetarna i Bolivia byggt upp ett pojk- och ett flickhem för några av Cochabambas gatubarn. De får gå i skolan och får möjlighet att utbilda sig till ett yrke. De får mat, kläder ett hem och kärlek och omtanke.

Ana Maria Maranon säger att arbetet skulle inte fungera utan hjälpen från människorna i Malmfälten.

-Det hade inte gått att göra det här arbetet utan hjälpen från folket här upp i Malmfälten och från Barnens Räddningsark, säger Ana Maria Maranon från Cochabamba i Bolivia.