Selfiepinnen och massagemaskiner blev några av årets julklappar

1:45 min

Vilken blev då årets julklapp? P4 Kalmar har besökt några elvaruhus i Kalmar och det visade sig att aktivitetsarmbandet inte hamnade i topp, även om det var populärt. Det fick bland annat konkurrens av selfiepinnen.

Selfiepinnen är en sorts enbent kamerastativ som man kan koppla till sin mobiltelefon så att man dessutom trycker av längre ner på pinnen. Den tippade band annat tidningen Land som årets julklapp och den har gått åt som smör i solsken. Den är slut både hos Elgiganten och Media Markt i Kalmar på juldagen.

– Jag har velat ha en sådan när jag såg på Instagram att det var många som hade det, säger Alfred Lundström från Kalmar, som fick en selfiepinne i julklapp.

Nätbutiken NetOnNet, som har lagerbutik i Kalmar, presentererar en sammanställning över årets julklappar på sin hemsida och på deras lista står hörlurar i topp. Därefter kommer bland annat mobiltelefoner och surfplattor.

Aktivitetsarmbandet, som tippades som årets julklapp av Handelns utredningsinstitut, HUI, ligger på sjätte plats.

Och förutom alla selfiepinnar så har Vernes Kahrimanovic på Elgiganten faktiskt också sålt en del aktivitetsarmband, tillsammans med andra hälsoprylar.

-- Ryggmassage, fotmassage, allting inom massage och hälsa.

Philip Altbark på Media Markt nämner några andra grejer på topplistan.

– Surfplattor går ju alltid och actionkameror säljer vi väldigt mycket av.