Livstid yrkat för Salamordet

Den 23-åriga kvinna från Heby som står åtalad för att ha knivdödat en kvinna i Sala tidigare i år, ska genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning. Det beslutade rätten idag när slutpläderingarna genomfördes. I sin plädering yrkade åklagare Leif Johansson på att kvinnan ska dömas till livstids fängelse om hon inte är så sjuk att hon behöver vård.

23-åringen har redan genomgått en smärre sinnesundersökning och den läkare som gjorde undersökningen misstänker att hon lider av en allvarlig psykisk störning. Han misstänker också att hon kan ha lidit av en psykisk störning när hon knivskar två kvinnor i lägenheten på Åkraområdet i Sala tidigt på morgonen den 30 januari.

Därför beslutade en enig rätt idag att hon även ska genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning. Frågan är om det var en kallblodigt planerad attack, eller om det var ett bråk som spårade ur. Klart är i alla fall att den mordåtalade kvinnan plockat på sig en kniv i köket i syfte att skrämma 18-åringen att låta bli en kompis pojkvän. Men sen går åsikterna om vad som hänt.

Enligt den 18-åriga kvinna som överlevde knivattacken, har 23-åringen helt oprovocerat plockat fram en förskärare ur väskan och knivhuggit 18-åringen i halsen. Idag var det även dags för slutpläderingarna och när kammaråklagare Leif Johansson berättar om den mördade kvinnans dödskamp och skador gråter anhöriga och vänner förtvivlat i rättssalen.