Snurrigt kring scoliosplaner i Västervik

Det är flera bud kring hur det blir med det planerade scolioscentrumet i Västervik. Dom inblandade läkarna har uttryckt tveksamhet i media, men politiker och praktikertjänst som hjälper dom bägge läkarna är oförstående.

- Vi jobbar på precis som tidigare, säger Björn Ljung, affärsutvecklare på Praktikertjänst.

I tisdags gav landstingsfullmäktige i Kalmar län klartecken till en privat ryggklinik, ett scolioscentrum i Västervik. Till grund för det ligger en intresseansökan från två specialister från Linköping.

Östgötacorrespondenten skriver på fredagen att Stig Aaro, en av läkarna, sagt att projektet med ett scolioscentrum i Västervik inte är aktuellt för honom längre.

Björn Ljung som är affärsutvecklare på Praktikertjänst säger att han talat med Aaro ett par gånger de senaste veckorna och då har han visat fortsatt intresse.

Ljung har förgäves försökt nå Stig Aaro idag och säger att praktikertjänst jobbar på precis som tidigare med planerna på att hjälpa läkarna att starta upp ett scolioscentrum i Västervik.

Det råder idag också olika bud på vad som händer om det blir en scolioscentrum i Västervik. Enligt landstingsrådet i Östergötland Paul Håkansson kommer inget av landstingen i regionen, inte heller Kalmar, att skicka några patienter till Västervik, utan till Linköping.

Folkpartisten och mångfaldsutvecklaren i Kalmar läns landsting Lars Hamrin säger att det inte kommer bli något problem att få några patienter till Västervik eftersom läkaren Stig Aaro tar med sig sina patienter när han flyttar.