MFF Support polisanmäler dansk polis

Efter oroligheterna på läktaren i Parken i Köpenhamn under matchen mellan Malmö FF och FC Köpenhamn i Royal League, tänker Malmö FF:s supporterklubb anmäla den danska polisen för övervåld. Polisen säger att den ingrep sedan bråk uppstått mellan svenska supportrar.

Under matchen uppstod bråk mellan danska poliser och MFF-supportrar. Enligt MFF Support var det den danska polisen som inledde bråket och misshandlade flera supportrar. Malmö FF:s ordförande Bengt Madsen är mycket upprörd över den danska polisens uppträdande.

– Jag satt på den ena långsidan. Sedan såg jag hur det plötsligt rusade in ett stort antal privatpersoner som jag trodde var danska slagskämpar eller huliganer - vilket senare visade sig vara civilklädda poliser, säger Bengt Madsen, ordförande för Malmö Ff.

MFF Support tänker polisanmäla händelsen. Med hänvisning till att dansk åklagare nu ska utreda polisens agerande, vill polisen i Köpenhamn inte kommentera om polisen agerade korrekt eller inte. Men enligt Flemming Steen Munch, informationschef på Köpenhamnspolisen, ingrep polisen sedan bråk uppstått mellan olika MFF-supportrar.

– På svenskarnas läktare blev det slagsmål mellan några av de svenska åskådarna. Några av vakterna ingrep, men kunde inte stoppa slagsmålet. Då försökte civilklädd polis att stoppa slagsmålet och då användes batonger. När slagsmålet fortfarande inte kunde stoppas, ingrep uniformerad polis, säger Flemming Steen Munch.

Två av MFF:s supportrar greps. En av dem är misstänkt för brott mot ordningslagen och har släppts. Den andre är misstänkt för våld mot tjänsteman och har häktats. MFF:s Bengt Madsen lovar supportrarna juridisk hjälp.

– Malmö FF kommer inte att spara några resurser för att hjälpa dem som blivit lidande av det här, säger Bengt Madsen. Han har redan tagit kontakt med Royal League via Svensk Elitfotboll. Nu hoppas han på ett möte redan på måndag med ledningen för Royal League och även med den danska polisen som är inbjuden till mötet.

Hur vet att det inte var MFF:s supportrar som inledde bråken?

– Har jag ingen aning om - och det är fullständigt ointressant. Även om det skulle ha blivit ett litet bråk med en MFF-supporter, vilket jag betvivlar, får man inte ta till ett sådant tilltag som den danska polisen gjorde, det vill säga att slå vilt med batonger, säger Bengt Madsen.