KLART: Gerrard lämnar Liverpool

Som väntat bekräftade i dag (fredag) Liverpool FC och lagkaptenen Steven Gerrard att Gerrard lämnar sin moderklubb när den här säsongen är färdigspelad.

34-åringens framtid har varit hett diskuterad sedan i höstas men nu är det alltså klart att Gerrard-epoken går i graven.

Steven Gerrard föddes och växte upp i Liverpoolstadsdelen Huyton och hans familj hade starka kopplingar till Liverpool FC. Han började spela för klubben redan i tidig ålder och debuterade som 18-åring 1998. Sedan dess har det blivit 17 a-lagsäsonger, 695 matcher och 180 mål.

– Detta har varit det tuffaste beslutet i mitt liv som jag och min familj har våndats över under en lång tid, säger Gerrard idag när klubben på förmiddagen bekräftade det som dominerade engelsk media sedan igår kväll, nämligen att Gerrard försvinner när det nuvarande kontraktet går ut till sommaren.

Gerrards framtid är oviss men han kommer inte att spela för någon annan engelsk klubb. Det troliga är att han byter kontinent och spelar i den amerikanska ligan MLS framöver.

Gerrard har flera gånger sagts vara nära att lämna Liverpool exempelvis vid ett par tillfällen i mitten av 00-talet när Chelsea visat intresse. Nyligen bekräftade Gerrard också att han tackat nej till Real Madrid tidigare i sin karriär.

– Att säga hej då är svårt, men jag känner att det är det bästa för alla involverade, säger mittfältaren idag.

Gerrard har vunnit tio titlar med Liverpool och gjort mål i finaler i Ligacupen, FA-cupen, UEFA-cupen och Champions League. Men han har aldrig vunnit Premier League.

Två gånger har det varit väldigt nära, och så sent som i somras var ledde Liverpool med bara några omgångar kvar. Men Man City gick förbi och med tanke på Liverpools dåliga spel den här säsongen pekar allt på att ”Stevie G” får lämna Anfield utan någon ligatitel.

– Det har varit ett privilegium att representera er, jag har njutit av varje sekund, hälsar han till fansen idag via den officiella hemsida.

Gerrard rankas av många som Liverpools främsta spelare genom alla tider tillsammans med Kenny Dalglish.