Bordtennis

Starkare Storfors siktar mot medaljer

1:27 min

Idag inleder Storfors bordtennisdamer spelet i pingisligan A. Förra säsongen åkte laget ut i kvartsfinal, men lagets grekiska stjärna Filareti Exarchou tror att man når längre och tar medalj i år.

– Jag tror att vi går långt i år, vi vill ha medalj och kommer att göra allt för det. Jag tycker att vårt lag är mer komplett, säger Filareti Exarchou, som gör sin tredje säsong i klubben.

Att nå ända till SM-guld blir kanske för svårt, tror hon, men målet är absolut medalj.

Inför säsongen förstärktes laget med rumänskan Cristina Kont, och nu är även franska nyförvärvet Audrey Mattenet på ingång. Mattenet ansluter till laget i slutet av januari, och är alltså inte med idag.

Det är nu åtta lag som gör upp i Pingisligan A, där de bästa från norra och södra serierna i höstas samlas. Storfors slutade trea i norra serien, och spelar i eftermiddag borta mot Team Mälarenergi från Köping som gick obesegrade genom samma serie. När lagen möttes i höstas föll Storfors med 6-4.

Enligt Storfors tränare Anders Hulth är klubbens mål till att börja med att vara bland de sex som går till slutspel, och sedan ta sig vidare till semifinal.

– Vi har satt ribban riktigt högt i år, för vi anser att vi har det bästa lag vi någonsin har haft, säger han.