Supermandrog finns även i Blekinge

1:05 min

Den farliga Supermandrogen, som orsakat dödsfall i Stockholm, finns även i Blekinge.

Polisen har beslagtagit ecstasytabletter hos 15-åringar och hos missbrukare. Claes Persbring på polisens spaningsenhet i Karlskrona vill varna för att tabletterna kan se helt ofarliga ut.

– Ja de är ju olika färger på de här tabletterna. De kan ju vara  blå eller gröna och kan ha ett S som logo. Det förekommer även en mängd olika logotyper på de här tabletterna. Allt för att det ska se lockande ut, säger Claes Persbring.

För bara ett par dagar sedan avled två unga män i Stockholm efter att de tagit liknande ecstasytabletter med ett S på. Och ytterligare två dödsfall utreds nu. Tabletterna liknar ecstasy men innehåller även andra ämnen som gör att man får hallucinationer, blir medvetslös och krampar.

– Det som kanske är farligast är att kroppstemperaturen kan stiga på ett hastigt och allvarligt sätt. Det påverkar organen negativt så att man helt enkelt slås ut, säger Claes Persbring.

Vad ska man göra om man som förälder hittar sådana här tabletter i tonårsrummet eller i någon ficka?

– Då ska man absolut omhänderta de här tabletterna, det bästa är att lämna in dem hos polisen. Det kan man även göra anonymt om man vill. Men se till att få bort de här tabletterna, säger Claes Persbring.