Terrordraman i Paris är över

2:07 min

Alla de tre män, som skjutit ihjäl sammanlagt cirka 17 personer, är döda. Fransk polis stormade vid 17-tiden simultant tryckeriet norr om Paris och den judiska matbutiken i östra Paris där attentatsmännen höll flera personer som gisslan. Fyra personer ur gisslan ska ha dödats.

Jakten efter attentatsmännen började i onsdags när tolv människor dödades vid attacken mot satirtidningen Charlie Hebdo.

De två attentatsmännen lokaliserades idag till Dammartin-en-Goële nordost om Paris. De rånade en bensinstation och tvingade till sig en ny bil under flykten. De tog sedan en person som gisslan och förskansade sig i ett tryckeri i ett industriområde i staden.

Strax efter lunchtid började sedan ytterligare ett gisslandrama i Paris. En beväpnad man, som tros ha skjutit ihjäl en kvinnlig polis i går, ska ha tagit ett antal personer som gisslan i en judisk matbutik.

Mannen uppges ha kopplingar till de två attentatsmännen på Charlie Hebdo. De ska ha suttit i fängelse tillsammans och tillhört samma jihadistiska terrorcell. Han ska ha krävt fri lejd för de andra två terroristerna.

Ett stort antal poliser, bepansrade fordon och helikoptrar kom till industriområdet i Dammartin-en-Goële och också i Paris var det en massiv polisinsats.

Vid 17-tiden hördes explosioner och syntes rök från tryckeriet, och kort därefter hördes också skottlossning från matbutiken. En kort stund senare kom besked om att alla attentatsmän var döda.

Fyra personer ur gisslan i matbutiken i Paris uppges ha dödats. Den person som togs som gisslan i tryckeriet ska ha överlevt oskadd.

Strax före klockan åtta på fredagskvällen höll Frankrikes president, François Hollande, ett tal till nationen där han bekräftade att fyra nya människor har fallit offer för terrorattackerna mot landet.

– Vi måste visa att vi är osårbara gentemot rasism och antisemitism, sade presidenten och tackade alla som var inblandade i att slå ut förövarna.

Paris med omnejd har varit i stort sett helt avspärrat sedan händelserna började. Stora delar av trafiken har varit helt stilla, skolor har stängt. Omrkring 90 000 poliser har deltagit i jakten på terroristerna.