Efter upplösningen: Stor oro för nya terrordåd

1:53 min

"Mördarnas död" lyder Le Figaros förstasida idag, medan Le Mondes skriver om mördarnas galenskap. Men trots gårdagens upplösning, efter tre dagars anspänning och totalt 20 döda, så är oron för framtida terrordåd stor.

Ögonen tåras på Parisbon Delphine när hon ska försöka sammanfatta sina känslor kring de senaste dagarnas händelser. Det är en väldigt märklig känsla, säger hon. Vi är alla chockade, men det viktigaste är att vi står enade, säger hon. Och fortfarande har hon svårt att förstå det som hänt.

- Jag har gråtit mycket de senaste dagarna. Det är som en mardröm, säger Delphine.

Under morgonen har den franska regeringen haft ett extra sammanträde om säkerhetsläget. Och efter mötet sa inrikesministern Bernard Cazeneuve att man nu sätter in drygt 300 soldater för att stärka polisen i arbetet med att förhindra fler terrordåd, och att regeringen fortsatt behåller den högsta säkerhetsnivån i Paris med omnejd.

I morgon söndag kommer EU:s inrikesministrar att samlas i Paris för att diskuterar terrorbekämpning med bland annat USA:s inrikesminister Eric Holder.

26-åriga Hayat Boumeddiene är i dag Frankrikes mest jagade kvinna. Hennes pojkvän, 32-åriga Amedy Coulibaly, sköts till döds när säkerhetsstyrkorna stormade den judiska matbutik där han tagit 15 personer som gisslan och dödat fyra. Det spekuleras i om Boumedienne kan ha befunnit sig i butiken, men lyckats fly i kaoset, det är dock inget som myndigheterna bekräftat.

Bilden som släppts på henne som släppts är från 2010 då hon var intagen på förhör för att svara på frågor om Amedy Coulibaly, Utöver gisslantagandet misstänks hon för att ha medverkat i skjutningen dagen efter terrordådet mot Charlie Hebdo, då en polis och en kommunanställd sköts ihjäl.

Både Coulibaly och en av bröderna talade i går med fransk tv innan de sköts ihjäl. Coulibaly hävdade då att dåden var synkroniserade, och att han företräder extremistgruppen IS. Cherif Kouachi ska dock ha sagt att dåden finansierats av "al-Qaida i Jemen". En organisation som brodern Said uppges ha fått vapenträning av.

Åklagaren Francois Molin listade vid en pressträff igår vapnen som hittades inne i det tryckeri norr om Paris där bröderna Kouachi hade förskansat sig, två dagar efter massakern på Charli Hebdo. Ett laddat raketgevär, två Kalasjnikov-automatvapen, automatpistoler och brandbomber.

Idag är det många som undrar hur de tre attentatsmännen kunde planera de senaste dagarnas dåd och bygga upp sin vapenarsenal utan att myndigheterna kom dem på spåren. Alla tre var kända av polisen sedan tidigare.

En utredning får nu visa vem som finansierade attentaten och om attentatsmännen hade några medhjälpare, sa Francois Molin. Hittills har 16 personer tagits in på förhör, däribland Kouachibrödernas familjemedlemmar.