Innebandy

Tronskifte - nu är Tranemo bäst i Sjuhärad

3:30 min

I många år är det lag från Borås Stad som varit kungar i Sjuhärads innebandy. I och med Tranemos seger mot Borås IBF igår, är nu Tranemo bäst placerat av Sjuhäradslagen i seriesystemet.

Tobias Svensson, snart 30 år, är en av alla egna produkter som spelar i Tranemo och han var strålande glad över att ha besegrat boråsarna.

SÖNDAGSSPORT

ISHOCKEY

I alltvåan fick Borås HC storstryk hemma mot serieledande Tyringe som vann med förkrossande 11-1. Anton Cederberg målskytt för BHC.

Ulricehamns IF vann derbyt mot Nittorp i fortsättningstvåan. Det blev 3-1 och nu har UIF slagit Nittorp i alla derbymatcherna den här säsongen.

BASKET

Jonas Jerebko gjorde en av säsongens bästa insatser när Detroit på hemmaplan besegrade Brooklyn i NBA-basketen, 98-93. Jonas satte tre av fem trepoängare, gjorde elva poäng och tog sju returer på 26 minuters speltid.

Efter en usel start på säsongen har Detroit vunnit åtta av de nio senaste matcherna och är på väg att blanda sig i striden om slutspelsplatserna i Eastern Conference.

I herrarnas superetta tog Borås en fin seger borta mot Uppsala. Borås vann med 90-71. Adam Andersson 19, Simon Gunnarsson 18 och Hajser Ismaili 16 var poängbäst.

I superettan har BG Marks damer varit i Luleå under helgen. Igår blev det förlust mot BG Luleå och idag kom en ny förlust med 86-37 mot Luleå Stars. Moa Halldorsdottir gjorde 8 poäng.

BOXNING

Bältet som bästa boxare VID Golden Girl i Borås gick för andra året i rad till Mira Potkonen från Finland. Hemmaklubben BK Rebells nya tjej Sophia Smith vann bägge sina matcher och vann då också klassen senior C, 60 kg.

 

SKIDOR

I långloppet Jizerska Padezatka i Tjeckien, ingående i Världscupen, kom Oscar Svärd, Tvärredssonen, på 14:e plats, 3.14 efter segraren. Tranemos Markus Jönsson kom 31:a.

Juniorerna i Sverige har kört Scandic Cup i Torsby och Ulricehamns Viktor Thorn vann klassen H 19-20 såväl igår som idag. Eric Lieback samma klubb kom 3:a och 5:a i klassen H 17-18.

Och i Skandinaviska Cupen i Falun var det skiathlon idag och i damklassen Kom Hanna Falk på 17:e plats, sekunden före klubbkamraten Emelie Cedervärn som var 19:e tjej i mål.