Nytt spel låter dig köra lastbil i Kalmar

1:20 min

Lastbilssimulatorspelet Euro Truck Simulator 2 innehåller en virtuell version av Kalmar. I spelet kan man susa förbi Kalmar slott och se gamla vattentornet sticka upp i fjärran.

– Vi har redan fått feedback från fans som bor i Kalmar, berättar Pavel Sebor som är vd för SCS Software som gör spelet.

– De kritiserade asfaltens kvalitet på bilderna, och tyckte att den såg för ny ut. Vi kommer troligen att göra den äldre och mer sliten innan vi släpper Skandinavien-tillägget till spelet.

Simulatorspelet går ut på att köra lastbil genom Europa och snart kommer ett tillägg till spelet där Skandinavien ingår. När SCS Software skrev om uppdateringen valde de Kalmar som ett smakprov när de släppte bilder på spelet.

– Kalmar är kanske inte en av de största svenska städerna, men är verkligen en plats som är värd att besöka när man kör längs E22:an längs kusten i Kalmar län. 

Har ni själva varit i Kalmar för att se hur det ser ut?

– Jag har varit i Sverige några gånger – ni har ju två av de mest populära lastbilstillverkarna i Europa och vi behöver träffa dem då och då. Ingen från SCS har däremot varit i Kalmar för att ta bilder. Vi förlitar oss på det vi kan hitta på nätet, vanligtvis Google Street View som är vårt viktigaste verktyg.