Buss med skolbarn välte utanför Strängnäs

1:17 min

En linjebuss med skolbarn välte vid 8-tiden på en liten väg som går parallellt med länsväg 900 vid Sätertorps gård i Malmby utanför Strängnäs. Fem ambulanser skickades till platsen.

Ett 20-tal passagerare fanns på bussen när den välte. Fyra personer, två vuxna och två barn, skadades lindrigt, enligt Mälarsjukhuset och ytterligare personer har fått uppsöka vårdcentraler för kontroll, enligt räddningspersonal på plats.

Alla tog sig ur bussen, men en tjej i 20-årsåldern satt kvar och klagade på nacksmärtor och fördes sedan till sjukhus. 

– Vi har en skadad tjej som är förd till Mälarsjukhuset med nackskador. Övriga personer har vi omhändertagna och tas om hand av ambulanssjukvårdare, sa Elenore Ingårda, insatschef på polisen, strax före halv nio i morse.

Enligt polisen inträffade olyckan i samband med att busschauffören försökte stanna och ta upp två ungdomar som skulle till skolan.

– Det är blankis och i huvudsak är det skolbarn som har åkt i bussen. Det var när bussen var på väg att stanna för att plocka upp två ungdomar som chauffören märkte att det inte gick att stanna. Busschauffören fick istället göra sitt yttersta för att undvika att köra på de som väntade på bussen. Konsekvensen blev att bussen hamnade i diket, berättar Elenore Ingårda, insatschef på polisen.

Peter Olovsson, styrkeledare på räddningstjänsten i Strängnäs berättar om insatsen:

– Vi har tömt bussen på folk och säkerställt så att ingen finns kvar under bussen. Vi har lyft upp den och tittat under, berättar Peter Olovsson.