Kortbedragare avslöjad i Mariestad

1:18 min

Under hösten har ett 15-tal Mariestadsbor blivit av med pengar från sina bankkonton. Den gemensamma nämnaren är att alla drabbade handlat i en och samma butik i stan.

Mariestadspolisen har under en längre tid arbetat med att försöka komma tillrätta med en rad anmälningar om kontokortsbedrägerier. Dom drabbade har märkt att någon handlat bland annat kläder skor och resor på deras kontokortsnummer.

Till slut kunde utredarna se att den gemensamma nämnaren för de drabbade var att alla handlat på en och samma butik i stan. Där misstänks nu en anställd ha varit den som kopierat olika kunders kontokortsuppgifter.

– Han sitter nu anhållen för bedrägeri. Vi ska förhöra honom vid klockan tolv i dag, säger Tony Johansson, utredningsbefäl vid Mariestadspolisen.

Vid husrannsakan i butiken och på "andra platser" har man också hittat en del misstänkt stöldgods. Likaså utrustning som köpts med de skimmade kontokorten. Totalt handlar det om varor för någonstans mellan 100 000 kronor och 250 000 kronor som mannen ska ha lurat till sig.