Två killar drev en olaglig fildelningssajt i två månader: Krävs på 18 miljoner kronor i skadestånd

Två killar delade tusentals filmer på en olaglig nedladdningssajt. Nu döms de till samhällstjänst och krävs på 18 miljoner kronor i skadestånd.

Nu har två killar blivit dömda i Falu tingsrätt för att ha drivit en olaglig nedladdningssajt med filmer. Killarna hann driva sajten i två månader under 2011 innan de greps av polisen.

Sammanlagt rör det sig om 1050 olika filmer som legat tillgängliga på hemsidan. Bland annat flera Wallander- och Johan Falkfilmer. De två killarna döms till 120 timmars samhällstjänst var och krävs på ett skadestånd på 18 miljoner.

Det är filmbolaget Nordisk Film som kräver 18 miljoner kronor i skadestånd. Falu tingsrätt beslutade att de inte tar ställning i frågan utan sa att Nordisk Film får driva det i en separat process.

"Påföljden blev ganska låg"

– Åtalet var ganska omfattande i och med att det var så pass många filmer, berättar Fredrik Ingblad som är åklagare i fallet.

– Domen är jag relativt nöjd med. Påföljden blev ganska låg med tanke på att de fick villkorlig dom och samhällstjänst, avslutar Fredrik Ingblad.