Spotlight - här får kulturprofilerna komma till tals

I intervjuprogrammet Spotlight möter du kulturpersonligheter från alla områden. Samtalen med programledaren Kerstin Berggren kan gå åt alla riktningar.
- Jag är intresserad av hur skådespelare, konstnärer, operasångare och musiker tänker i sitt arbete och det vill jag visa med de långa samtalen i Spotlight, säger Kerstin som har jobbat på Kulturredaktionen i många år.

Flera av Spotlights är internationella storstjärnor, därför görs vissa avsnitt på engelska. Nya avsnitt av Spotlight blir tillgängliga varje onsdag. Det förekommer även specialavsnitt med äldre intervjuer; 1993 gjorde Kerstin en exklusiv intervju med nobelpristagaren i litteratur Toni Morrison - som våren 2015 blev aktuell med en ny roman. I och med Spotlight kan den intervjun göras tillgänglig för lyssnarna.

Är det första gången du hittat till Spotlight? Vi kan rekommendera att du börjar med någon av dessa fem intervjuer: Krister Henriksson, Elin BergePeter Stormare, Mammas Nya Kille, eller Maud Adams

Kerstin Berggren är en radioveteran som gjorde debut i etern hos farbror Sven i ”Barnens brevlåda” 1956 och som utsänd av tv:s ”Rapport” vid ett tillfälle på 70-talet blev rejält utskälld av legendariske finansministern Gunnar Sträng.