Timrå IK:s supportrar och medlemmar manifesterade mot kommunen

1:36 min

Fastighetsägaren Stig Svedberg i Sundsvall, har meddelat Timrå IK och Timrå kommun att han är intresserad av att köpa Eon Arena för att rädda klubben. Det kom ut samtidigt som supportrar, spelare, klubbmedlemmar och Timråbor en manifestation för att visa sitt missnöje mot att Timrå kommun inte vill köpa arenan av klubben.Klubben, som riskerar en konkurs, har fortfarande som mål att hitta en lösning för arenan. I ett första skede var målet att få kommunen att ta över arenan. Andra lösningar man tittat på är möjligheten att få ökade driftbidrag av kommunen, eller att en tredje part tar över arenan, säger klubbdirektör Lars Nolander till P4 Västernorrland. 

P4 Västernorrland var på plats vid den välbesökta manifestationen och torget präglades helt av färgerna vitt och rött.

– Enormt stöd, det här måste få kommunen att vakna för vi syns och vi hörs, säger Linda Udd, ordförande i supporterklubben.

Hon vill inte kommentera uppgiften att Stig Svedberg visat intresse att köpa arenan.

Ett av argumenten som timråsupportrar och klubbmedlemmar ger vid manifestationen är att idrottslivet lokalt för ungdomar också skulle påverkas negativt om Timrå IK går i konkurs.

– Laget är viktigt för bygden. Det är dels att ungdomarna gör något idrottsligt, men också teamkänslan som uppstår när de åker tillsammans på cuper är viktig, säger Frida Söderström som ställde upp som frivillig under kvällen.