P4 Extra 2 maj

Klockan 21:52 igår kväll kunde jag då äntligen andas ut och slappna av. Måste erkänna att en och annan glädjetår rann ner för min kind. Så fort jag samlat mig, tog jag mig ut till telefonen och ringde mamma för att berätta att allt gått bra. Därefter firade jag som sig bör med en cigarr, det är ju märkligt att man kan känna sig så stolt när man bara gjort något som folk klarat av i alla tider... Men visst är det ett mirakel varje gång det lyckas - och man får in den där deklarationen i tid.

I P4 Extra denna deklarationsmåndag uppmärksammar vi att Sala kommer att få landets största fängelse.

Och naturligtvis prata med Bingolottos nya programledare. Rickard Olsson ska ju lämna oss i höst för Bingoberra i Göteborg.

Ingela Thalén föreslås bli ny ordförande för Bris och Birgitta Dahl föreslås som ny ordförande för svenska Unicef, FN:s barnfond. Hör dem båda i dagens P4 Extra.

Journalisten Johan Hilton är högaktuell med omdebatterade boken ”No tears for queers”. Hör honom berätta om sin omskakande bok i P4 Extra idag.

Nästa vecka återförenas legendariska bandet Cream i London. Stefan Wermelin kommer hit och lär oss det vi behöver veta om Eric Claptons supergrupp.

Idag hade Kungliga Dramatiska Teatern i Stockholm utförsäljning av gamla kläder och P4 Extra fanns naturligtvis på plats.

Detta och lite till är P4 Extra med Håkan Eng!