ETER MÅNDAG 2 MAJ

Ny chef för det nya försvaret på ön
När det här året är slut så kommer försvarsmakten på Gotland att ha minskat rejält. P 18 försvinner och lönekontoret flyttas, men det finns ändå lite verksamhet kvar för försvaret på ön. Överstelöjtnant Ronny Larsson blir ny chef för de ungefär 70 anställda som kommer att vara kvar.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Vattenläcka igen
Än en gång har en stor vattenläcka drabbat Gråbo i Visby.  För knappt två veckor sedan gick ett rör sönder i samma område och under måndagen var det ytterligare två ledningar på Styrmansgatan som läckte. Jonas Aaw driftingenjör på vattenverket jobbade tidigare idag vid läckan och han tycker att det är oroande att samma ledning har gått sönder igen.

Reporter johanna.holm@se.se


Sist men ändå i tid
Måndagen den 2 maj är det sista dagen att lämna in sin förenklade självdeklaration och Eter besökte skattehuset i Visby den här sista dagen för att prata med några som är ute i sista minuten.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Vikingasegling
I sommar ska två personer från Öland göra en resa tvärs över Östersjön med en båt som ser ut som de gamla vikingaskeppen. Bengt Vasa Andersson och Seppo Ekelund heter de två som ska ge sig iväg och enligt Ekelund är det mest en kul grej. Seppo Ekelund, från Öland en av de som ska segla över Östersjön i ett vikingaskepp i sommar.

Reporter lars.eskelind@sr.se